Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΚΟΡΦΜΠΟΛ

Το Κόρφμπολ (Ολλανδικά: Korfbal) είναι ένα μικτών φύλων ομαδικό άθλημα που παίζεται με μπάλα, παρόμοιο με το νέτμπολ και το μπάσκετ. Παίζεται σε 57 χώρες  και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ταϊβάν, μεταξύ άλλων. Μια ομάδα αποτελείται από τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες παίκτες. 

( https://el.wikipedia.org/wiki/Κόρφμπολ )

Εμπνευστής του κόρφμπολ υπήρξε ο Ολλανδός δάσκαλος Nico Broekhuysen, ο οποίος το 1902, επηρεασμένος από το σουηδικό ringboll, έβαλε τις βάσεις για το «νέο» αυτό άθλημα και θέσπισε τους πρώτους κανόνες.

Στις μέρες μας παίζεται σε γήπεδο διαστάσεων χάντμπολ, είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό, με καλάθι (χωρίς δίχτυ και χωρίς ταμπλό) που στήνεται σε στύλους ύψους 3,50μ για τους επίσημους αγώνες και χαμηλότερους για τα παιδιά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη των περισσότερων καλαθιών, που για το άθλημα λέγονται γκολ. Ενώ μοιάζει αρκετά με το μπάσκετ και με το χάντμπολ, είναι τελικά ένα τελείως διαφορετικό άθλημα, με δικούς του συγκεκριμένους κανόνες!

( σημειώσεις του κ. Γιώργου Χοτζόγλου )

Αυτούς τους κανόνες λοιπόν, εξήγησε σήμερα Τρίτη, 24/05/2022, στους μαθητές και τις μαθήτριες των Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων ο καλεσμένος στο Σχολείο μας κος Γιώργος Χοτζόγλου . Ο ίδιος, ως πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Κόρφμπολ και παίκτης στην αντίστοιχη Εθνική Ομάδα, ήρθε στον χώρο μας με σκοπό να παρουσιάσει στα παιδιά το πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό αυτό άθλημα και να τα καθοδηγήσει να παίξουν το παιχνίδι και να νιώσουν την ένταση του αγώνα!

Η αλήθεια είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το κόρφμπολ και διεκδίκησαν με πάθος τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια και φυσικά στην προσπάθεια επίτευξης γκολ! Το μοναδικό τους παράπονο ήταν ότι δεν προλάβαιναν να ξαναπαίξουν..!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα από την παρουσίαση του αθλήματος σε όλες τις τάξεις (Β’ - ΣΤ’) και από τους «αγώνες» μεταξύ των μικτών ομάδων κάθε τμήματος:


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άθλημα, το οποίο αυτήν τη στιγμή αντιπροσωπεύεται μόνο από την Εθνική Ομάδα στη χώρα μας, αλλά που ευελπιστεί να ανθίσει και να «κερδίσει» στο προσεχές μέλλον νέους παίκτες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας www.ikf.org καθώς και την ελληνική, διαδικτυακή σελίδα στο Facebook Korfball Greece . Τέλος υπάρχει και η ηλεκτρονική διεύθυνση greekkorfballassociation@yahoo.com για περαιτέρω επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου