Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING

Οι μαθητές της E΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης δημιούργησαν αφίσες κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ" που υλοποιούν.

Ας ψηφίσουμε κι εμείς την "anti-bullying" αφίσα που μας εκφράζει περισσότερο...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
1ον    μπορούμε να ψηφίσουμε έως και ΤΡΕΙΣ αφίσες και
2ον  ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά σε ΟΛΕΣ τις αφίσες, πριν καταλήξουμε σε ψήφους...

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, επιλέξτε από μία έως και τρεις αφίσες και πατήστε "υποβολή"

https://forms.gle/Tjdtin3syNANGZdv9


 

 

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όλα ξεκίνησαν τις μέρες της καραντίνας που τα σχολεία άδειασαν από παιδιά και το μάθημα γινόταν εξ αποστάσεως.

Η αρχική πρόταση ήρθε από τις μαμάδες του Σχολείου μας  κ. Χάρις Ψυχοπαίδη, και Αθανασία Μπάκα, μέσω της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φραντζέσκας Δασύρα και ήταν να γίνουν εικαστικές παρεμβάσεις στα καφάο περιμετρικά του σχολικού μας συγκροτήματος. Το Σχολείο μας πάντα είναι ανοιχτό σε δημιουργικές προτάσεις!

Στο εγχείρημα ανταποκρίθηκαν με πολλή χαρά, εκτός από τις παραπάνω μαμάδες, η κ. Αλεξάνδρα Μπάκα, η κ. Ιωάννα Σωτηριάδη και ο κ. Βασίλης Παναγόπουλος. Από κοντά και οι μαθητές μας Γιώργος, Τηλέμαχος και Κατερίνα!

 
Κι η εικαστική περιπέτεια έκανε δημιουργικό το χρόνο μας και το Σχολειό μας για αρκετά Σάββατα και Κυριακές!

Το ‘να έφερε το άλλο … κι έτσι προχωρήσαμε  στην ιδέα να ομορφύνουμε και τον αύλειο χώρο του Σχολείου μας. Οι ελαιοχρωματιστές του δήμου διαμόρφωσαν τη βάση για να δημιουργήσουν οι «μικροί» και οι «μεγάλοι» μας ζωγράφοι τα έργα τους. 


"τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο..."


Αυτοί έκαναν την αρχή, για να ακολουθήσουν πολλές άλλες εργασίες ελαιοχρωματισμού από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και από Εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ένα σχολείο ζωντανό, ένα σχολείο που δουλεύει συλλογικά, ένα σχολείο εν δράσει… 


Πέρασαν μέρες πολλές και η όψη του χώρου μας έπαιρνε κάθε φορά και άλλη μορφή. Όμορφη έκπληξη για κάθε επισκέπτη. Και το σχολείο μας απέκτησε ξανά τη ζωή που του στέρησε η καραντίνα.

Η κάθε πινελιά, η κάθε αλλαγή έφερνε και άλλες ιδέες, κινητοποιούσε και άλλους μαθητές και άλλους εκπ/κούς. Έτσι, τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Λυδία και Γιώργος. Έτοιμο και το δικό τους αποτύπωμα, το δικό τους «αγαπησιάρικο σχολείο», όπως αυτοί το ονειρεύτηκαν και θα το θυμούνται φεύγοντας από το Δημοτικό. Σημαντική η στήριξη της μητέρας κ. Λιάνας Καραγιαννίδου.

 

Τη σκυτάλη, τέλος, πήρε η εκπ/κός των Εικαστικών, κ. Δήμητρα Βουργαρίδη, που ζωγράφισε το δέντρο της ΣΤ’ τάξης, ένα δέντρο που θα στολίσουν όλα τα Εκτάκια μας και θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στον τοίχο πέρα από αυτό που θα αφήσουν στις καρδιές μας! 


Για όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν ευχαριστούμε από καρδιάς:

Τους γονείς: Χάρις Ψυχοπαίδη, Αθανασία και Αλεξάνδρα Μπάκα, Βασίλη Παναγόπουλο, Λιάνα Καραγιαννίδου, Ιωάννα Σωτηριάδη, Μιλτιάδη Κυρκιλή και Δημήτρη Χαβρέ.

Τους μαθητές: Γιώργο, Τηλέμαχο, Κατερίνα , Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Λυδία, Γιώργο, Χριστίνα, Φίλια, Αθηνά, Αγάπη, Ίριδα, Μιχάλη, Μαριλίζα  και Ευάγγελο.

Τους Εκπαιδευτικούς: Ανθή Μαντζαβράκου (Δ/ντρια του 4ου Δημοτικού), Μαρία Ανέστη (Δ/ντρια του Αγ. Ανδρέα), Γιάννη Μαυρομμάτη (Υποδ/ντή), Δήμητρα Βουργαρίδη, Νάγια Χατζηεμμανουήλ, Αιμιλία Κομζιά και Έφη Καρπή.

Τη Σχολική Επιτροπή, τους Ελαιοχρωματιστές του Δήμου και τον κ. Κώστα από τις Υπηρεσίες καθαριότητας για τη βοήθειά τους στη δράση μας.  

Όλο το βοηθητικό προσωπικό της σχολικής μας κοινότητας που πρόσφερε με τον δικό του τρόπο σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Όλα αυτά δεν θα υλοποιούνταν αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος που συντόνισε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προσπάθειές  μας, για αυτό κι ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Φραντζέσκα Δασύρα που με θετική πάντα ενέργεια, έδινε τακτικό παρόν σε ό,τι όμορφο και δημιουργικό διαδραματιζόταν!