Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι μαθητές στο Σχολείο μας ασχολήθηκαν συστηματικά με τις πράσινες ταράτσες μας…

Λίγο ο κορονοϊός που μας έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σπίτια μας, λίγο ο Δήμος που (παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις μας και τις γραπτές αιτήσεις μας) δεν «πρόλαβε» ποτέ να έρθει να περιποιηθεί τους ξεραμένους πια από τον καιρό κήπους, λίγο το σφικτό σχολικό πρόγραμμα που έπρεπε οπωσδήποτε να καλύψει πρωτίστως τα κενά της τηλεκπαίδευσης… και οι άλλοτε πράσινες ταράτσες του Σχολείου έγιναν… καφέ!

Εμείς όμως, σε πείσμα όλων των δυσκολιών που προέκυψαν… ξαναζωντανέψαμε και τους κήπους και τα παρτέρια και το Σχολείο ολόκληρο! Οι «εθελοντές» πολλοί και όλοι διαθέσιμοι να «ρίξουν» όση δουλειά απαιτούνταν: και ξεχορτάριασαν και τσάπισαν και έσκαψαν και φύτεψαν και πότισαν, αλλά και κουβάλησαν και προμήθευσαν και πλήρωσαν και καθάρισαν…! Όλοι με κέφι και προθυμία και πάντα με γνώμονα το καλό του Σχολείου!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε το σύνολο της σχολικής κοινότητας και σας καλούμε να θαυμάσετε το έργο μας και φυσικά το υπέροχο τελικό αποτέλεσμα!

 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ & «ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ»: η Διευθύντριά μας κα Ανθή Μαντζαβράκου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ: οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων κα Χρύσα Τράπαλη και κα Νάγια Χατζηεμμανουήλ

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, που συνόδεψαν και βοήθησαν τα τμήματά τους να ολοκληρώσουν το έργο που κάθε φορά είχαν αναλάβει και που πολλές φορές, μόνοι τους, παρέμεναν στον χώρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί κάποια πιο «δύσκολη» δουλειά

ΒΟΗΘΟΙ: οι γονείς που μας χάρισαν το Σάββατο τους, για να σκαλίσουν και να καθαρίσουν το παρτέρι της εισόδου και μέρος της μικρής ταράτσας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: οι καθαρίστριες και ο καθαριστής του Σχολείου που πότιζαν τακτικά τους κήπους, ώστε να είναι το χώμα μαλακό για να μπορούν τα παιδιά να το δουλεύουν, κουβάλησαν τις «άπειρες», γεμάτες μαύρες σακούλες μετά από κάθε δράση και φυσικά σφουγγάριζαν συνεχώς τις αίθουσες και τις σκάλες, που «φρόντιζαν» οι μικροί κηπουροί να γεμίζουν με χώματα…

ΧΟΡΗΓΟΣ: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που (όπως πάντα) άκουσε τις επιθυμίες μας και φρόντισε για την αγορά φυτών, χώματος, εργαλείων…

ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ: η πρόεδρος του ΣΓΚ κα Φραντζέσκα Δασύρα, που αδιαμαρτύρητα έτρεχε να καλύψει όποια ανάγκη παρουσιαζόταν, όποια ώρα της ημέρας…

«ΚΗΠΟΥΡΟΙ»: ΟΛΟΙ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, που απόλαυσαν τη δράση και διασκέδασαν κάνοντας κάτι διαφορετικό και κυρίως… έξω από τις τάξεις!!!

(ΜΕΓΑΛΟΣ -αδικαιολόγητα- ΑΠΩΝ: ο Δήμος Νέας Σμύρνης, που υποσχέθηκε, αλλά….)


ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 05/05/2022

Το τμήμα ΣΤ-γερμανικά ξεκίνησε τη δύσκολη δουλειά του να ξεχορταριάσει τα παρτέρια στη μεγάλη ταράτσα.

ΣΤ-γερμανικά - ξεχορτάριασμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/05/2022

Τα δύο τμήματα της Ε' τάξης συνέχισαν τη δουλειά καθαρίζοντας και σκαλίζοντας τα ίδια παρτέρια.

Ε1 & Ε2 - σκάλισμα

ΣΑΒΒΑΤΟ, 07/05/2022

Εθελοντές γονείς (η Αθανασία, η Μαρία, η Έλλη, η Ευρύκλεια, η Έλενα, η Ιωάννα και η Πένυ) μαζί με την πρόεδρο του ΣΓΚ και τη Διευθύντριά μας σκάλισαν και καθάρισαν το παρτέρι της εισόδου και μέρος της μικρής ταράτσας.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 08/05/2022

Το ΣΤ2 τμήμα ξεκίνησε να φυτεύει ζαρζαβατικά (πιπεριές) σε παρτέρι της μεγάλης ταράτσας.

ΣΤ2-φύτεμα

ΤΡΙΤΗ, 09/05/2022

Το ΣΤ1 τμήμα συνέχισε στη μεγάλη ταράτσα το φύτεμα, με μελιτζάνες.

Το Β1 τμήμα καταπιάστηκε με το παρτέρι της εισόδου του Σχολείου, όπου φύτεψε πολύχρωμα γεράνια.

Το Ε1 τμήμα προσφέρθηκε να ολοκληρώσει το ξεχορτάριασμα και το καθάρισμα της μικρής ταράτσας, που είχαν ξεκινήσει οι γονείς,

ενώ τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης φρόντισαν να ξεχορταριαστεί, να καθαριστεί και να σκαλιστεί ένας πλατύς διάδρομος κατά μήκος των κιγκλιδωμάτων της μικρής ταράτσας.

ΣΤ1-φύτεμα
 
Β1-φύτεμα

Ε1-ξεχορτάριασμα

Δ1 & Δ2 - ξεχορτάριασμα

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10/05/2022

Το ΣΤ1 τμήμα ανέβηκε και πάλι στη μεγάλη ταράτσα, αυτή τη φορά για να ποτίσει και να απασχοληθεί με παιχνίδια γνώσεων (ακροστιχίδα, αντιστοίχιση εικόνων κλπ) με θέμα τα λαχανικά που φυτευτήκαν καθώς και τη διατροφική τους αξία (που είναι όντως σημαντική!)

Τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης επιμελήθηκαν την περίφραξη της μικρής ταράτσας, φυτεύοντας γεράνια, αγγελικές και γιασεμιά.

Γ1-φύτεμα

Γ2-φύτεμα

ΠΕΜΠΤΗ, 11/05/2022

Τα δύο τμήματα της Ε’ τάξης ολοκλήρωσαν το φύτεμα στα παρτέρια της μεγάλης ταράτσας με κολοκυθάκια και αγγουράκια.

Τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης ολοκλήρωσαν το φύτεμα κατά μήκος των κιγκλιδωμάτων της μικρής ταράτσας, που είχε ξεκινήσει η Γ’ τάξη.

Ε1 & Ε2 - φύτεμα

Δ1-φύτεμα

Δ2-φύτεμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/05/2022

Τα τρία τμήματα της Α’ τάξης ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση της μικρής ταράτσας φυτεύοντας εκ περιτροπής πολύχρωμα, καλλωπιστικά φυτά (πετούνιες, σκυλάκια, λεβάντες κλπ)

Μαζί τους και το Β2 τμήμα.

Και πάλι τα δύο τμήματα της Ε’ τάξης βρέθηκαν στη μεγάλη ταράτσα, για πότισμα, παιχνίδια γνώσεων και «μάθημα» υγιεινής διατροφής.

Α1-φύτεμα

Α2-φύτεμα

Α3-φύτεμα

Β2-φύτεμα

Ε1 & Ε2 - πότισμα
 
Ε' & ΣΤ' - παίχνιδια γνώσεων

(Νωρίτερα στη χρονιά, το τμήμα ένταξης ξεκίνησε τη δική του μίνι-περιβαλλοντική δράση, αυτή τη φορά φυτεύοντας σε γλάστρα σπόρους κρόκου Κοζάνης, τους οποίους φρόντισε, πότισε και περιποιήθηκε μέχρι που βλάστησαν!)

τμήμα ένταξης - κρόκος Κοζάνης

Από εβδομάδα, θα καταπιαστούμε με το πότισμα των νέων μας φυτών και θα απολαύσουμε (όποτε προκύψει) μάθημα στη φρεσκοφυτεμένη μας μεγάλη ταράτσα… Όσον αφορά στη μικρή ταράτσα… αυτήν θα την απολαμβάνουμε καθημερινά, από τα παράθυρα των τάξεων, αλλά και από το προαύλιο του Σχολείου!

οι ταράτσες μας...

Σε αυτό το σημείο να πούμε ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους μας στήριξαν και μας βοήθησαν (ο καθένας με τον τρόπου του) και ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσους «λερώθηκαν» μαζί μας!!!

Το σίγουρο είναι ότι η άνοιξη ήρθε στο Σχολείο μας και είναι όντως υπέροχη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου