Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!

Φέτος τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας θα είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι πολύ όμορφα!

Το Σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θα προχωρήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα σε δράση εικαστικής ανακύκλωσης, κατά την οποία κάθε τμήμα, σε συγκεκριμένη διδακτική ώρα και εντός του σχολικού χώρου, θα δημιουργήσει χριστουγεννιάτικα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, που τα παιδιά θα έχουν εν τω μεταξύ φέρει από το σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 14/12/2021 στη δράση θα απασχοληθούν οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3, Β1 και Β2. Την Τετάρτη, 15/12/2021 θα δημιουργήσουν στολίδια οι μαθητές των Γ1, Γ2, Δ1 και Δ2. Την Πέμπτη, 16/12/2021 θα ολοκληρώσουν τη δράση οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (covid-19) ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων θα έχει ήδη απολυμάνει και προετοιμάσει προς χρήση τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν φτάσει στο σχολείο μας. Αντίστοιχα, οι μαθητές θα πρέπει την ημέρα που το τμήμα τους θα συμμετέχει στη δράση να έχουν μαζί τους το προσωπικό τους ψαλίδι και την υγρή κόλλα, εργαλεία που θα χρειαστούν για την κατασκευή στολιδιών και που δεν θα έπρεπε να δανείζουν ο ένας στον άλλο…

Απώτερος σκοπός του εργαστηρίου είναι να ομορφύνει ο χώρος μας με χειροποίητα στολίδια των παιδιών μας, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύσουμε το περιβάλλον, απαλλάσσοντάς το από ανακυκλώσιμα υλικά, ικανά για επαναχρησιμοποίηση, που σε διαφορετικές συνθήκες θα αύξαναν απλά τον όγκο των απορριμμάτων…

Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος αυτής της δράσης, η ανάρτηση θα γεμίσει όμορφες φωτογραφίες και ακόμα πιο όμορφα συναισθήματα!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου