Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ… «Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί»

Το Σχολείο μας, νιώθοντας ότι το περιβάλλον μάς χρειάζεται όλους συμμάχους του και αναγνωρίζοντας ότι η θεωρία δεν αρκεί, αλλά μέσα από επιλεγμένες δράσεις το κάθε παιδί θα μάθει να αγαπάει και να προστατεύει το «σπίτι» του, συμμετέχει στο 1ο Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών, καλώντας όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους να συλλέξουν άδειες μπαταρίες και να τις οδηγήσουν  στους κάδους ΑΦΗΣ που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου.

Οι «Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί» λοιπόν, είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών, την οποία συντονίζουν και υποστηρίζουν η Οργάνωση Γη(1) και η ΑΦΗΣ(2). Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.

Όπως κάθε διαγωνισμός, έτσι κι αυτός έχει έπαθλα! Μόνο που στην περίπτωσή μας το έπαθλο είναι σίγουρα διπλό, ίσως και τριπλό (ελπίζουμε!):

  1. Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών και η ευαισθητοποίηση τους απέναντι σε θέματα ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον. 
  2. Το καθαρό και υγιές περιβάλλον, που απαλλάσσεται από τα επιβλαβή απορρίμματα των μπαταριών.
  3. Τα έπαθλα των διοργανωτών του διαγωνισμού για τους νικητές κάθε κατηγορίας (όπως πχ. rubber floor για την αυλή του σχολείου, laptops, προβολείς οθόνης κ.λπ.)

Πάμε λοιπόν όλοι να μαζέψουμε άδειες μπαταρίες!!!

(1)  Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010. Στόχος  της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη.

https://www.organizationearth.org/profile

 

(2)  Η εταιρεία ΑΦΗΣ ΑΕ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2004 με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών σύμφωνα με τον νόμο 2939/6.8.2001 (ΦΕΚ 179A) και την ΚΥΑ  41624/2057/Ε103/2010 (ΦΕΚ 1625Β/11.10.2010). Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση φορητών μπαταριών προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.

https://afis.gr/to-ergo-tis-afis/

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου