Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πασχαλινές δημιουργίες με γεύση, ήχο και χρώμα!

Με όμορφες δημιουργίες από παιδικά χεράκια και γλυκοτραγουδισμένα κάλαντα, σας αποχαιρετάμε για τις διακοπές του Πάσχα!

Το Α1 έφτιαξε συσκευασίες για τα αυγουλάκια και τις λιχουδιές, διακόσμησε, έβαψε αυγά και έστειλε πασχαλινές ευχές μέσα στις καρτούλες που φιλοτέχνησε.

Το Α2 τμήμα συμμετείχε με ενθουσιασμό σε πασχαλινές δράσεις, αποχαιρετώντας το σχολείο για τις διακοπές. Οι μαθητές μας δημιούργησαν τις δικές τους πασχαλινές κάρτες και ζωγράφισαν με καλλιτεχνική διάθεση τα πασχαλινά τους αυγά!

Το Β1 δημιούργησε την πιο ευφάνταστη «λαγουδο-συσκευάσια» για ένα μικρό γλειφιτζούρι…

Το Β2 ασχολήθηκε με βασικά πασχαλινά έθιμα αφού έψησε πεντανόστιμα λαμπροκούλουρα, ζύμωσε λαζαράκια, έβαψε αυγά και τα στόλισε με τον παραδοσιακό (φύλλα φυτών), αλλά και τον σύγχρονο (χαλκομανίες) τρόπο. Στο τέλος κατασκεύασε και καλαθάκι-λαγουδάκι για να βάλει μέσα τα «φαγώσιμα».

Το Γ2 επικεντρώθηκε στην κατασκευή λαμπάδων, με ομολογουμένως υπέροχο αποτέλεσμα, και στην κατασκευή κομψών πασχαλινών καλαθιών.

Πασχαλινές δημιουργίες και από το Δ1, γεμάτες φως και χρώμα.  Οι μαθητές/τριες του τμήματος σκόρπισαν ευχές αγάπης και ειρήνης σε μικρούς και μεγάλους.

Τα τμήματα της ΣΤ τάξης επικεντρώθηκαν, εν μέσω πολλών άλλων δράσεων, στην κατασκευή πασχαλινών καλαθιών.

Ενώ τα τμήματα της γαλλικής γλώσσας θέλησαν να ευχηθούν σε όλους «Καλό Πάσχα» μέσα από τις κάρτες  που φιλοτέχνησαν και στόλισαν στη είσοδο του σχολείου.

Μια δράση έξω από τις σχολικές αίθουσες υλοποιήθηκε από τη χορωδία κοριτσιών, των μαθητριών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του μουσικού μας κ. Παντελή Αλυφαντή και την ευγενική συμμετοχή στην τρομπέτα του συναδέλφου κ.Παναγιώτη Δεληγιάννη. Οι μαθήτριές μας τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου και η γειτονιά μας γέμισε γλυκές μελωδίες. 

Στην επιστροφή επανέλαβαν τα κάλαντα στο γραφείο της Διευθύντριας, στα σκαλιά της εισόδου για τους γονείς, αλλά και στην αυλή του σχολείου… μόνο που αυτή τη φορά (στην αυλή δηλαδή) δεν ήταν μόνες τους! Ακροατές αρχικά και συνοδοί στη συνέχεια ήταν τα δικά μας πρωτάκια και τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου! Και η χορωδία απέκτησε άλλο ήχο…

Η όμορφη αυτή συνένωση ολοκληρώθηκε μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, με μια έκπληξη, αφού οι μαθητές της Α΄ τάξης είχαν ήδη φροντίσει να δημιουργήσουν μικρά, πασχαλινά δωράκια για τους μεγάλους τους φίλους! Για την ακρίβεια έφτιαξαν καρτούλες και δωράκια από πλαστελίνη και ζωγράφισαν ζωγραφιές γεμάτες αγάπη και ευχές για  «Καλό Πάσχα»!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου