Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Γεμάτη ήταν η ατζέντα των δραστηριοτήτων της Ε΄ τάξης αυτή την εβδομάδα.

Δευτέρα - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Τρίτη - Επίσκεψη του Ε΄2 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτηση με αντιδημάρχους

Τετάρτη - Επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί το ΙΚΑ Καλλιθέας, επισκέφθηκαν το Σχολείο μας και συγκεκριμένα τις Ε΄ τάξεις νοσηλεύτριες, οι οποίες μίλησαν στους μαθητές και στις μαθήτριες για τον εθελοντισμό ως στάση ζωής γενικά, αλλά και ειδικότερα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στάθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει κανείς από μικρή ηλικία την έννοια του εθελοντισμού, προκειμένου να αναπτύξει τις σχετικές αξίες και να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας πράξης, που μπορεί να σώσει ζωές!



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ε΄2 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην Ε’ τάξη αναφέρονται συχνά οι ευθύνες μιας Δημοτικής Αρχής απέναντι στην πόλη που διοικεί και ειδικότερα απέναντι στα σχολεία της πόλης.

Οι μαθητές της Ε΄2 τάξης θέλησαν να γνωρίσουν και να μιλήσουν από κοντά με τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους για την Παιδεία.

Επισκέφτηκαν, λοιπόν, συνοδεία της Διευθύντριας κας Ανθής Μαντζαβράκου και της δασκάλας τους κας Χαράς Λιάπη, την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και συναντήσαν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κο Γιώργο Γουρναρόπουλο και την Αντιδήμαρχο Λειτουργίας και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Φιλοζωίας κα Μαρίνα Δεκούλου.

Εκεί τους βομβάρδισαν με ερωτήσεις: Ποια είναι τα ιδιαίτερα καθήκοντά σας, γιατί πρέπει να αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο ο Δήμαρχος για την πόλη, ποιους υπαλλήλους έχει ο Δήμος και ποιος τους επιλέγει, πότε θα ολοκληρωθεί το Γυμναστήριο στην οδό Αρτάκης, γιατί δεν υπάρχουν δημοτικά γήπεδα, γιατί είναι παραμελημένες οι παιδικές χαρές, γιατί… γιατί… γιατί…

Οι Αντιδήμαρχοι απαντούσαν σε όλα τους τα ερωτήματα, αλλά οι απαντήσεις γεννούσαν κι άλλα ερωτήματα…

Οι νεαροί μας πολίτες, εκτός από απορίες, είχαν και αιτήματα!!! Για την πόλη μας και για το σχολείο μας: Για τα καζανάκια των τουαλετών που θέλουν καθάρισμα και βάψιμο, για τα συρματοπλέγματα των προαυλίων που χρειάζονται σφίξιμο, για τους κάδους απορριμμάτων που χρειάζονται ακόμα στα προαύλια, …

Αλλά και: Τι θα κάνει ο δήμος για να αυξήσει το πράσινο, τι θα κάνει για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, ποια σχέδια έχει για τη δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ, πώς θα παίζουν τα παιδιά τα απογεύματα στα σχολεία με ασφάλεια, πότε θα βαφτούν εκ νέου οι διαβάσεις των πεζών, …

Οι Αντιδήμαρχοι ανέλυσαν τα σχέδια που έχει ο Δήμος για τα θέματα που έθεσαν τα παιδιά και δεσμεύτηκαν ότι θα ικανοποιήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τα αιτήματα που αφορούν στο σχολείο τους/μας.

Μεγάλη χαρά και έκπληξη ήταν επίσης για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, το ότι ανέβηκαν εκ περιτροπής στα έδρανα του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Γραμματέα, συντόνισαν τη συζήτηση και κατέγραψαν αιτήματα!

Οι Αντιδήμαρχοι τους προσκάλεσαν μάλιστα να παραβρεθούμε και σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το επόμενο σχολικό έτος, κάτι που άρεσε πολύ στα παιδιά!

Μέχρι το επόμενό ραντεβού στο Δημοτικό Συμβούλιο, λοιπόν!

Κα Δεκούλου, κε Γουρναρόπουλε σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γι’ αυτή την εμπειρία!!!



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Σμύρνης, όπου αφενός μίλησαν με την υπεύθυνη του χώρου για την ίδια τη βιβλιοθήκη, τον ρόλο και τη λειτουργία της και αφετέρου συναντήθηκαν με τη συγγραφέα κα Αναστασία Χριστοπούλου, η οποία τους παρουσίασε τα βιβλία της «Μα άσε επιτέλους το βιβλίο» και «Ένας νταής στο σχολείο μας».

Μαζί της μάλιστα προχώρησαν, πέρα από τη συζήτηση, και σε δράσεις βασιζόμενες ως επί το πλείστον στο δεύτερο βιβλίο και για την ακρίβεια σε δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου