Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α, Β και Γ τάξεων παρακολούθησαν στην Aίθουσα Eκδηλώσεων του σχολείου μας την παράσταση «Το Πιθάρι του Πυθαγόρα», της Μαρίας Χίου. Στο τέλος τραγούδησαν, χόρεψαν και φώναξαν τα μηνύματα του έργου μαζί με τους ηθοποιούς, κλείνοντας την παράσταση με ενθουσιασμό!
Η παράσταση βασίζεται στη σπουδαιότητα της πραγματικής φιλίας, έτσι όπως την αντιλαμβάνονταν και τη δίδαξαν με το παράδειγμά τους, οι μεταγενέστεροι μαθητές του Πυθαγόρα, Δάμων και Φιντίας. Διαχρονικές αξίες όπως η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα αναδείχτηκαν μέσα από τις περιπέτειες μιας παρέας παιδιών.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το έργο:
«Ο Πυθαγόρας έλεγε πως η φιλία είναι το πιο όμορφο, το πιο ζεστό πράγμα στον κόσμο! Πως ο φίλος είναι το άλλο μισό του εαυτού μας και πως πρέπει να τα μοιραζόμαστε όλα. Και τα καλά και τα κακά! Έλεγε ακόμη πως η φιλία είναι τόσο σημαντική και τόσο ιερή που μοιάζει με νόμο… Ο Νόμος του Κόσμου που κρατάει όλα τα πράγματα ενωμένα! Τους πλανήτες με τα αστέρια, το βουνό με τη θάλασσα, τον ουρανό με τη γη και όλους τους ανθρώπους μαζί, σαν αγαπημένα αδέρφια!»




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου