Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: "ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ"

Η Β’ και η Ε’ τάξη - στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων - συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες δράσεις για την ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» και ειδικότερα για την υποενότητα «Φυσικές καταστροφές».
Το σχολείο κατάφερε να εξασφαλίσει τη Mουσειοσκευή που παρέχεται από τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) για χρήση στην σχολική τάξη. Έτσι οι μαθητές έμαθαν πληροφορίες για την αντιμετώπιση ενός σεισμού, διάβασαν βιβλία, παρακολούθησαν χρήσιμα βίντεο και έπαιξαν παιχνίδια που παρέχονταν στη Μουσειοσκευή. Παράλληλα κατασκεύασαν τη Γη και το εσωτερικό της με πλαστελίνη κι άκουσαν τραγούδια για το σεισμό. Επίσης, εργάστηκαν πάνω σε φύλλα εργασίας εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Η Β΄ τάξη επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καλλιθέας όπου οι μικροί μαθητές γνώρισαν και ενημερώθηκαν από τους πυροσβέστες για τον ρόλο της πυροσβεστικής στις φυσικές καταστροφές και όχι μόνο. Πληροφορήθηκαν για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτές αλλά και πώς μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να μη συμβαίνουν. Τα παιδιά "γεύτηκαν" στιγμές από την καθημερινότητα ενός πυροσβέστη (μπήκαν στα οχήματα, ενεργοποίησαν τη σειρήνα, φόρεσαν στολή και έριξαν νερό με τη μάνικα). Όλες οι απορίες λύθηκαν και πολλοί αποφάσισαν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου