Σάββατο 2 Απριλίου 2022

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ…

Η 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη σε δύο εξίσου σημαντικά θέματα: στο παιδικό βιβλίο και στον αυτισμό.
Αν το καλοσκεφτεί κανείς και τα δύο αυτά θέματα μας ταξιδεύουν σε άλλους… κόσμους! Είτε είναι ο κόσμος του παραμυθιού και της ιστορίας, είτε είναι ο κόσμος της διαφορετικότητας και της άδολης αγάπης!
Με αυτά τα δύο θέματα λοιπόν καταπιάστηκαν και οι μαθητές του σχολείου μας λίγες μέρες πριν και λίγες μετά την 2α Απριλίου. Μίλησαν, συζήτησαν, ρώτησαν, ενημερωθήκαν, δημιούργησαν, παρουσίασαν, είδαν και σχολίασαν… κάθε τμήμα στον δικό του ρυθμό, με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του ιδέες.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δημιουργία βίντεο από τον συνάδελφο κ. Παρμενίων Μεριχωβίτη, πλούσιο σε ενημερωτικό υλικό, σοφά γνωμικά και γλυκές αφηγήσεις παραμυθιών, το οποίο μαγνήτιζε τα βλέμματα όλων των μαθητών, καθώς έπαιζε συνεχόμενα στην τηλεόραση προβολής στην είσοδο του σχολείου.

Το Α3 μίλησε για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται προς τιμή του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα παιδιά έφεραν στην τάξη το αγαπημένο τους παιδικό βιβλίο το οποίο παρουσίασαν στους συμμαθητές τους διαβάζοντας τον τίτλο, τον συγγραφέα και ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου. Ταξιδέψανε μαζί με τους ήρωες των βιβλίων, ζήσανε τις περιπέτειές τους και ανακαλύψανε νέους μαγικούς τόπους.

Το τμήμα Ολοήμερο 4 δημιούργησε πολύχρωμους σελιδοδείκτες για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. 

Οι μαθητές του Ολοήμερου 4, επίσης, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους, συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας με ευφάνταστους τίτλους και εξώφυλλα παιδικών βιβλίων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου