Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2019


Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 το σχολείο μας συμμετείχε με αντιπροσωπεία μαθητών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων στη διοργάνωση Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019 με την ονομασία «Ημέρες Άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019» για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Δ’ Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου.
Η σχολική αυτή δράση, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος #BeActive,  είχε συμμετοχικό κι όχι αγωνιστικό χαρακτήρα. Όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημάνθηκε στη σχετική προκήρυξη: «Με το σύνθημα “ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”, έχουμε κατά νου ότι: ΔΕΝ “διαιτητεύουμε”, ΔΕΝ “διορθώνουμε”, ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ “ανταγωνιστικές” συμπεριφορές γιατί  ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ EINAI Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ των μαθητών και των μαθητριών».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές ενημερώθηκαν από υπεύθυνους προπονητές για την τεχνική διαφόρων αθλημάτων και δέχτηκαν τη βοήθεια και τις υποδείξεις τους για την πρακτική εφαρμογή όσων άκουσαν. Έτσι, δοκίμασαν κάποια λιγότερο συνηθισμένα αθλήματα (πυγμαχία, τοξοβολία και ξιφασκία), έπαιξαν ομαδικά αθλήματα (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και χειροσφαίριση), αλλά και ομαδικά (αγώνες ταχύτητας) και ατομικά (ξυλορακέτες) παιχνίδια. Στο τέλος της ημέρας, όλοι μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι, μαζί και με τους μαθητές όλων των άλλων σχολείων, περπάτησαν συμβολικά γύρω από το γήπεδο τον «Δρόμο της φιλίας». Γιατί ο αθλητισμός μόνο φιλίες πρέπει να δημιουργεί..! 

 
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου