Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Γ' τάξη)

H Προϊστορική Συλλογή αποτελείται από μοναδικά έργα τέχνης, αντιπροσωπευτικά των μεγάλων πολιτισμών που άνθησαν στον αιγαιακό χώρο από την 7η χιλιετία έως το 1050 π.Χ. περίπου. Περιλαμβάνει έργα της νεολιθικής εποχής και της Εποχής του Χαλκού, από την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και την Τροία. Τα σημαντικότερα εκθέματα είναι οι θησαυροί των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, οι πινακίδες της Γραμμικής Β γραφής, τα αινιγματικά μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια και οι θαυμάσια διατηρημένες τοιχογραφίες της Θήρας, που αποτελούν μεγάλες εικονιστικές συνθέσεις.
«Με μια αγκαλιά προϊστορικά άνθη»
Οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και με τη βοήθεια των ξεναγών περιηγήθηκαν σε όλα τα εκθέματα από την Προϊστορική – Νεολιθική εποχή έως τα αρχαιολογικά ευρήματα της Κυκλαδικής και της Μυκηναϊκής εποχής.
Τέλος, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους στον κήπο, όπου έγραψαν ιδεογράμματα χρησιμοποιώντας τη Γραμμική Γραφή Β’ στο φυλλάδιο που τους δόθηκε.

Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, γιατί είδαν αυτά που είχαν διδαχθεί στη φετινή τους Ιστορία. Έκαναν αυτό το ταξίδι στον χρόνο και είδαν από κοντά το πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου