Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο «ΑΙΟΛΟΣ» στη Βάρη με σκοπό οι μαθητές μας να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να περάσουν μια όμορφη και δραστήρια ημέρα!!!
Ακολουθώντας την παρότρυνση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.,  η οποία έθεσε ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες,  το σχολείο μας αξιοποίησε τη δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις & δραστηριότητες, να γνωρίσουν αθλήματα που δεν θα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν στην αυλή του σχολείου (τοξοβολία, ρίψεις), να παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια σε ομάδες, να χορέψουν και φυσικά να «αγαπήσουν» αυτόν τον τρόπο ζωής, άσκησης και ψυχαγωγίας τόσο, ώστε ιδανικά να τον επιλέγουν και στην ενήλικη ζωή τους. Αυτό εξάλλου ήταν και το θέμα της φετινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού: ΑΘΛΟΥΜΑΙ-ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
Το πρόγραμμα «Αθλοπαιδεία» που παρακολουθήσαμε πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια 13 εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, με την επίβλεψη ενός συντονιστή και τη συνεχή παρουσία ιατρού στο χώρο. Δημιουργήθηκαν 12 σταθμοί δράσης ανάλογοι των διαφορετικών ηλικιών και επιθυμιών των παιδιών. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες  και με συνεχή εναλλαγή σταθμών ανά 20-25 λεπτά, κάθε ομάδα «πέρασε» από 5 ή 6 σταθμούς.






  











 

 




 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου