Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σέβομαι τη διαφορετικότητα: Πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) συνεργάστηκε με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε ένα πρόγραμμα, με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνεισέφερε με τις εμπειρίες του, βασισμένες στις Ολυμπιακές αξίες και ιδέες (έμπνευση, αποφασιστικότητα, φιλία, σεβασμός, κουράγιο, ισότητα…) Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων υποστήριξε την προσπάθειά τους. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μεσολάβησε για να φτάσει το πρόγραμμα αυτό στα σχολεία της περιοχής.
   
Έτσι, την Τετάρτη, 09/03/2016 και την Τρίτη, 22/03/2016 βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου μας η κ. Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο κ. Δημήτρης Καφφάτος, τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα χειροσφαίρισης με συμμετοχή σε εθνικούς, παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες, και η ασημένια Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Εύη Μωραϊτίδου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, να τους μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, να μην την φοβούνται, να μην την βλέπουν με σκεπτικισμό και επίσης να τους μάθουν να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά και όχι συγκρουσιακά. Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, τα παιχνίδια, την κατάθεση προσωπικών εμπειριών από τους Ολυμπιονίκες μας  και τη συζήτηση μαζί τους, οι μαθητές όλων των τάξεων έμαθαν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να αποποιούνται το ρατσισμό και να αντιμετωπίζουν υπεύθυνα το σχολικό εκφοβισμό!
   
Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα και στο δικό μας σχολείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου