Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για μια ακόμα φορά το σχολείο μας έγινε ένα πολύβουο εργαστήριο δημιουργίας και καλλιτεχνίας!  Όλη την εβδομάδα μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές βάλθηκαν να εξασκήσουν τα ταλέντα τους μέσα από πλήθος πασχαλινών δράσεων!

Την αρχή έκαναν τμήματα της δασκάλας γερμανικών κας Χρύσας Τράπαλη που επιδόθηκαν στο διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένων αυγών στις αυλές του σχολείου. Η ανταμοιβή των νικητών ήταν η ανταλλαγή των πλαστικών αυγών που έβρισκαν, με λαχταριστά, σοκολατένια αυγουλάκια. Στη δράση πήραν μέρος, σε διάφορες μέρες, τα τμήματα γερμανικών Ε' και ΣΤ' τάξης, οι Δ' τάξεις με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τμήματα του Ολοήμερου Σχολείου. 


Ακολούθησε η δασκάλα γαλλικών κα Μαρία Κοιλάδη, η οποία μαζί με τους μαθητές της στόλισαν την είσοδο του σχολείου και τα κάγκελα με χειροποίητες κάρτες γεμάτες γλυκιές, πασχαλιάτικες ευχές στα... γαλλικά!
Σειρά πήρε η δασκάλα των εικαστικών κα Δήμητρα Βουργαρίδη που καθοδήγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της να κατασκευάσουν τα δικά τους πασχαλινά καλαθάκια και να τα γεμίσουν με "άχυρο" ώστε να βάλουν εκεί με ασφάλεια τα αυγά που θα έφτιαχναν για το Πάσχα... Την ιδέα αυτή -να κατασκευάσουν καλαθάκια δηλαδή- υλοποίησαν και άλλοι συνάδελφοι, ο καθένας με τον δικό του πρωτότυπο τρόπο!
Στο πλαίσιο επίσης του μαθήματος των εικαστικών "δημιουργήθηκαν" και χειροποίητα, χρωματιστά αυγουλάκια... από χαρτί! Σε κάθε αυγό φυσικά αντιστοιχούσε και το επίσης χειροποίητο, χάρτινο κοτοπουλάκι που θα φιλοξενούσε!

Μετά από τόσες δημιουργίες και με το κέφι των παιδιών να περισσεύει, η καλλιτεχνική τους διάθεση ξεκίνησε να στολίζει μία μία τις αίθουσες και να διακοσμεί πασχαλιάτικα την είσοδο του σχολείου. Και πάλι μαθητές όλων των τάξεων και τμημάτων του Ολοήμερου ανέλαβαν από ένα θέμα (αυγά, καλάθια, λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, το δέντρο του Πάσχα κλπ) και καταπιάστηκαν να ολοκληρώσουν αρκετές χάρτινες κατασκευές, ώστε να γεμίσει με χρώμα και πασχαλιάτικη διάθεση όλο το σχολείο!

(Νωρίτερα, για την ακρίβεια στην αρχή της σαρακοστής, οι μικροί μαθητές του Α1 είχαν φτιάξει με αλεύρι και νερό -όπως λέει και το ποιηματάκι τους- την κυρα Σαρακοστή, για να τους θυμίζει με τα 7 της πόδια πόσο πλησιάζουμε στο Πάσχα...)


Οι δράσεις συνεχίστηκαν με κατασκευή καρτών από τις μικρές τάξεις (Α' και Β' τάξεις)...

αλλά και από τις μεγαλύτερες (Ε' τάξη)...

Με κατασκευές πλαστικών λαγών -ή μάλλον πλαστικών λαγομουσούδων (Γ'1 τάξη)...
Με ζωγραφική από τους μαθητές των Γ' και Δ' τάξεων πήλινων φαναριών...


 

Με δώρα από διάφορες τάξεις προς τη Διευθύντρια του σχολείου!

Φυσικά, στο πνεύμα του Πάσχα, δε θα μπορούσε να λείψει ως δράση η παραδοσιακή βαφή κόκκινων αυγών (Β'2)...
 
καθώς και η παρασκευή λαμπροκούλουρων (ΣΤ' τάξεις)...
Για το τέλος άφησε ο δάσκαλος μουσικής κος Παντελής Αλυφαντής τη ΣΤ' τάξη να τραγουδήσει συνοδεία οργάνων τα κάλαντα του Λαζάρου γύρω στο σχολείο και στην είσοδο...

Κατόπιν όλων αυτών, το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε σε όλους σας 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου