Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα, 7 Απριλίου, και ο άστατος καιρός μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε στις τάξεις, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής,  για αυτό το πολύτιμο αγαθό -την υγεία- και για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την προστατέψουμε.

Βοηθοί μας για το σκοπό αυτό… οι «Οργανούληδες»! (*)

«Όλοι θέλουμε, μικροί και μεγάλοι, να ζήσουμε πολλά χρόνια και να είμαστε υγιείς. Αλλά πώς μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό;

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι, αν φροντίζουμε σωστά το σώμα μας από μικρή ηλικία, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής μας και, ταυτόχρονα, να μειώσουμε πάρα πολύ τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές νόσοι, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Οι Οργανούληδες, λοιπόν, είναι εδώ για να μοιραστούν τα μυστικά για μια υγιεινή ζωή με παιδιά και γονείς

Δείτε τι έχουν να μας πουν στο ακόλουθο βίντεο:


 

(*) Ένα μοναδικό, καινοτόμο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού (ηλικίας 7 έως 11 ετών) που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για την υγεία τους και παράλληλα να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τη δωρεά οργάνων μέσα στην οικογένεια. Το πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε στις Δράσεις - Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2020-21, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού. Το Ίδρυμα Ωνάση (onassis.org)  εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα του προγράμματος που εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ - eom.gr). 

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   

https://www.onassis.org/el/health/orgamites-a-new-educational-program-promoting-healthy-living-and-organ-donation  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου