Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αφιερώνουμε ένα ποίημα ενός παιδιού 14 ετών, θέλοντας να υπενθυμίσουμε σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Δεν έχω πόδια,
μα έχω αισθήματα.
Δεν μπορώ να δω,
αλλά σκέφτομαι όλη την ώρα.
Αν και δεν ακούω,
θέλω τόσο να μιλήσω με τους άλλους.
Γιατί με βλέπει ο κόσμος
σαν να μην αξίζω τίποτα,
σαν να μην μπορώ να μιλήσω ή να σκεφτώ;
Αφού μπορώ...
σκέψεις σαν εσάς να κάνω
για τον κόσμο αυτόν που ζω.
    
Coralie Severs, 14 ετών (Ηνωμένο Βασίλειο)

Στα σημερινά μαθήματα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη ημέρα τόσο από την εκπαιδευτικό κ.Νάγια Χατζηεμμανουήλ, όσο και από τους φοιτητές που πραγματοποιούν στο σχολείο μας την πρακτική τους άσκηση. Μέσα από συζήτηση, ερωτήσεις & απαντήσεις, καθώς και από την κατάθεση προσωπικών εμπειριών κάποιων μαθητών, τα παιδιά αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα των παραολυμπιακών αγώνων, γνώρισαν σε θεωρητικό πλαίσιο κάποια από τα παραολυμπιακά αγωνίσματα και εκτίμησαν τη σπουδαιότητα της φράσης "όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι"!
  
Μάλιστα, για να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλει κάθε αθλητής με αναπηρία για να πετύχει τον στόχο του, έπαιξαν προσαρμοσμένα παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι φοιτητές για τον σκοπό αυτό... καλαθοσφαίριση με ένα μόνο χέρι, αλλά και ποδόσφαιρο με τα χέρια πίσω από την πλάτη ήταν τα παιχνίδια που έκαναν τους μαθητές των Ε2, Γ1 και Γ2 να "δουν με άλλα μάτια" τα αγαπημένα τους αθλήματα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου