Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ Δ' ΤΑΞΕΩΝ - Οικοσυστήματα

Μία ακόμα δράση υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ’ τάξεων στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning «Lets save the animals» στο οποίο συμμετέχουν, αυτή της κατασκευής και παρουσίασης διοραμάτων με θέμα τα διαφορετικά οικοσυστήματα.

Οι μαθητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα και όμορφα διοράματα, χρησιμοποιώντας  επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά όπως κουτιά παπουτσιών, πλαστικά ζωάκια από παλιές συλλογές παιχνιδιών, καλαμάκια, κοχύλια, πέτρες αλλά και χαρτί, γκοφρέ, βαμβάκι, πλαστελίνη και κάθε είδους υλικό που μπορούσε να βρει η φαντασία τους...

Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία, παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις δημιουργίες τους ο ένας στον άλλο, τόσο μέσα στις τάξεις τους στα ελληνικά, όσο και σε βίντεο στα αγγλικά για τους αλλόγλωσσους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων στο eTwinning πρόγραμμα, θαύμασαν τη δουλειά των συμμαθητών τους και μοιράστηκαν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον διαφόρων ζώων.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου