Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ «ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ» (Μέρος 2ο)

Η ανανέωση της βιβλιοθήκης μας δεν πέρασε απαρατήρητη από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και μάλιστα τα σχόλια υπήρξαν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά!

Η αφορμή για να επισκεφθούν τα παιδιά τη «Βιβλιοχώρα» παρουσιάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αναβάθμισή της και δεν ήταν άλλη από την επίσκεψη στο σχολείο μας του συγγραφέα κ. Σταμάτη Σκαμπαρδώνη. Με την είσοδό τους στη βιβλιοθήκη το βλέμμα των «αυστηρών κριτών» περιπλανήθηκε εξεταστικά στον χώρο και αμέσως χαμόγελα ικανοποίησης ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπά τους! Το ίδιο θετικά ήταν και τα σχόλια του κ. Σκαμπαρδώνη που βρήκε τον χώρο όμορφο και περιποιημένο, αλλά και τους μαθητές μας υπέροχους και ευγενικούς ακροατές!

Αλλά ας εξηγήσουμε την εν λόγω επίσκεψη από την αρχή: τα παιδιά των Δ΄ και Ε΄ τάξεων διάβασαν το προηγούμενο διάστημα το βιβλίο «Τα φαναράκια του Αιγαίου». Εμπνεύστηκαν μάλιστα από την ιστορία, ζωγράφισαν πάνω σε αυτήν και οι δημιουργίες τους στόλισαν τους τοίχους της βιβλιοθήκης. Παράλληλα ο κ. Μεριχωβίτης, ως Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης, προσκάλεσε τον συγγραφέα του βιβλίου να έρθει να συζητήσει πάνω σε αυτό με τα παιδιά. Όντως ο κος Σκαμπαρδώνης μας έκανε την τιμή και μας έδωσε τη χαρά να έρθει δύο μέρες στο Σχολείο μας, ώστε να έχει τον χρόνο να συνομιλήσει με όλα τα παιδιά των δυο αυτών τάξεων, να τους διευκρινίσει ένα σωρό πράγματα, να τους απαντήσει τις καταιγιστικές, ευφάνταστες ερωτήσεις τους και να τους λύσει πολλές απορίες!





Σπουδαία εμπειρία αυτή για τα παιδιά μας, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα τμήματά τους!
Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Σκαμπαρδώνη!








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου