Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέλησε να εναρμονίσει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία θα ήταν η Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, με γενικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!
Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» παρ’ όλα αυτά είχε άλλη γνώμη. Τα σχολεία εκείνη την ημέρα έκλεισαν κι εμείς δε μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας!
Αλλάξαμε λοιπόν πρόγραμμα και πραγματοποιήσαμε δράσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018.
Χώρος κίνησής μας: το αθλητικό κέντρο «Αίολος» στη Βάρη.
Τρόπος κίνησής μας: 10 διαφορετικοί σταθμοί με ποικίλες δραστηριότητες.
(αγώνες ταχύτητας με μανταλάκια, μπαλάκια, σκυτάλες και ξυλοπόδαρα, ποδόσφαιρο, αμερικάνικο ποδόσφαιρο -ράγκμπι- , ρυθμική με στεφάνια και σχοινάκια, τοξοβολία, χόκεϊ, μοντέρνος  χορός και πίστα “survivor” με εμπόδια, παζλ και στόχους)
Παρακινητής μας: η «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ» που οργάνωσε τις δραστηριότητες και μας διέθεσε 10 εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής για να λειτουργήσουν τους σταθμούς δράσης.
Με συντονιστή στον χώρο τον κ. Χρήστο και γιατρό να επιβλέπει τα πάντα, η ημέρα μας ολοκληρώθηκε όμορφα με πολύ παιχνίδι, πολλά χαμόγελα και κυρίως πολλή, πολλή κίνηση…!

Ποδόσφαιρο
Χόκεϊ

"Ουρίτσες"
Αγώνες ταχύτητας
Ράγκμπι
Ρυθμική Γυμναστική
Πίστα "Survivor"
Τοξοβολία
Μοντέρνος χορός

Τον στόχο μας τον πετύχαμε λοιπόν. Συμβάλλαμε ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις , φροντίζοντας ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Και του χρόνου με ακόμα περισσότερη κίνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου