Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η ΣΦΥΡΙΧΤΗ ΓΛΩΣΣΑ



Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης κατά την περσινή σχολική χρονιά (2016-2017) συμμετείχαν στην πιλοτική εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης  Άυλης Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού (ayla.culture.gr) με θέμα την αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η μαθήτρια του ΣΤ’2 Εύα Ρούντου στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος δημιούργησε το δικό της ντοκιμαντέρ με θέμα «Η σφυριχτή γλώσσα».

Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας έγινε για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της Εύας, παρουσία της υπεύθυνης του προγράμματος, αρχαιολόγου κας ‘Ελενας Μπαζίνη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση καθώς και παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού με τις διαφορετικές εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι υπεύθυνες πολιτιστικών θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Αττικής κκ Κίρδη Πόπη (Α΄Αθήνας), Κατσούφη Ελένη (Β’ Αθήνας), Μαγαλιού Μαρία (Γ’ Αθήνας), Πετροπούλου Λώρα (Δ’ Αθήνας), Αρβανιταντώνη Βάσω (Πειραιά) και Κουράκη Χρύσα (Ανατολικής Αττικής).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου